Wij zijn Jan Willem en Bea Bekkering. We wonen vanaf 2000 in het mooie Groningse lintdorp Kiel-Windeweer. Met veel plezier in een vrij staande woning met veel ruimte om ons heen.

 Beiden zijn opgegroeid met herdershonden. En de honden zijn altijd een deel van ons gezin geweest. We werken beiden met volwassenen met een verstandelijke beperking. We werken in wisselende diensten, zodat onze honden nooit lang alleen hoeven te zijn. Ze leven altijd in huis en bij uitzondering kort in een buitenkennel bv. bij loopsheid. 

In 2009 moesten we onze 3e herder, een zwarte Oud Duitse herder op 9-jarige leeftijd laten inslapen. Dit teefje kregen we op 2 ½  jarige leeftijd als herplaatser met een verleden. Deze hond is 7 jaar een fantastische bewaker geweest voor onze 2 puberdochters en paarden.

Nu wilden we weer een herdershond en onze voorkeur ging uit naar de Zwitserse Witte Herder gezien de ideale combinatie van sociale gezinshond en zijn intelligente sportieve karakter.     

 

Jan Willem en Kayla

 

Bea en Kayla

 

Begin 2010 kwam Kayla als puppy van 8 weken in ons gezin. Ze bleek een goede keuze geweest voor ons. Een pittige dame met veel energie paste goed bij ons en al gauw bleek ze gek op rennen achter tennisballen aan, zwemmen, naast de fiets mee en wandelen in de bossen

 

en op vakantie mee in de camper. Ook groeide ze uit tot een prachtige verschijning, die met haar charme iedereen om haar pootjes kon winden. Inmiddels kregen we meer tijd, omdat de beide dochters uit huis gingen en daarmee ook de paarden. Langzaamaan werd een nieuwe hobby steeds serieuzer. Na de puppycurcus, de 1e gedragscurcus volgden ringtraining en behendigheid en haalden we met Kayla op shows de 1e uitmuntend kwalificaties.

 

Nu wilden we ook wel een nestje met haar. En omdat we het dan ook meteen goed wilden doen, hebben we Kayla in het voorjaar van 2012 goed laten keuren via de Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland als fokteefje.                

Kayla 2e plaats

1e show voor Midge

 

In het najaar van 2012 kwam de 4 jarige reu Midge, een herplaatser bij ons als maatje voor Kayla. Ook deze prachtige hond qua uiterlijk en karakter kwam goed door alle keuringen heen voor dekreu.

 

Wij zijn beiden lid van de door de Raad van Beheer erkende rasvereniging de Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland. We hebben 1 keer een nestje gefokt met Kayla en Midge volgens de richtlijnen en adviezen van deze vereniging.